dinsdag 4 mei 2021

Ambrosius Boschaert

 

Ambrosius Boschaert

Personalia

  • Geboortejaar 1573
  • Geboorteplaats Antwerpen
  • Jaar van overlijden 1621

Biografie



Wie was Ambrosius Boschaert

Ambrosius Boschaert was een Vlaamse schilder die actief was in het begin van de 17e eeuw. Hij werd rond 1573 geboren in de stad Antwerpen en zou zijn opgeleid bij de Vlaamse schilder Frans Francken de Jonge. Hij is vooral bekend om zijn stillevens, die meestal een verscheidenheid aan vruchten, bloemen en andere objecten weergeven die op een tafel of een plank zijn gerangschikt.


Kenmerken van het werk van Ambrosius Boschaert

Boschaert's stillevens staan bekend om hun gedetailleerde en realistische afbeeldingen van fruit en bloemen, die tijdens zijn leven zeer gewaardeerd werden door verzamelaars. Zijn schilderijen worden gekenmerkt door het gebruik van naturalistisch licht en schaduw, en de zorgvuldige aandacht voor detail in de weergave van texturen en oppervlakken.


Symboliek en vanitas

Ambrosius Boschaert gebruikte ook vaak symboliek in zijn werken, zoals het opnemen van vanitasobjecten, zoals schedels, om de kijker te herinneren aan de vluchtige aard van het leven.


Ambrosius Boschaert was zeer productief

Boschaert was een productief kunstenaar en zijn werken zijn te vinden in vele grote kunstmusea en privécollecties over de hele wereld. Zijn schilderijen waren zeer gewild bij verzamelaars tijdens zijn leven en zijn invloed is te zien in het werk van latere stillevenschilders.


De schilderijen van Ambrosius Boschaert waren gezocht

De schilderijen van Boschaert waren tijdens zijn leven zeer gewild bij verzamelaars. Ambrosius Boschaert stond ook bekend om zijn vermogen om te schilderen in een realistische en naturalistische stijl, die in die tijd erg populair was.


Er is weinig over Ambrosius Boschaert bekend

Helaas is er verder niet veel bekend over zijn leven en zijn er niet veel verslagen over hem. Maar de werken van Ambrosius Boschaert worden beschouwd als meesterwerken op het gebied van stillevens.


Stromingen

Ambrosius Boschaert wordt tot de Barok gerekend.

Extra informatie

Deze informatie over Ambrosius Boschaert is nog niet compleet en zal de komende tijd nog worden aangevuld.

 


Meer informatie over Team Jetje