woensdag 12 mei 2021

Alfred Sisley

 

Alfred Sisley

Trees in Bloom, 1889


Personalia

  • Geboortejaar 1839
  • Geboorteplaats Parijs
  • Jaar van overlijden 1899

Biografie



Wie was Alfred Sisley

Alfred Sisley was een Franse impressionistische landschapsschilder. Hij werd in 1839 in Parijs geboren uit Britse ouders en overleed in 1899. Alfred Sisley staat bekend om zijn schilderijen van het Franse platteland.



De hang van Alfred Sisley naar het impressionisme

Alfred Sisley begon zijn artistieke studies in Londen, maar verhuisde later terug naar Frankrijk om te studeren bij Franse landschapsschilders. In de vroege jaren 1870 begon Sisley zijn werk tentoon te stellen met de impressionistische groep kunstenaars, die bestond uit kunstenaars die de sensatie van het moment in hun schilderijen probeerden vast te leggen, waaronder Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir en Edgar Degas.



De specialiteit van Sisley lag bij licht en atmosfeer

Sisley's werk wordt gekenmerkt door zijn vermogen om de effecten van licht en atmosfeer op het landschap vast te leggen, met name in zijn schilderijen van het platteland van Frankrijk en de rivier de Seine. Sisley stond bekend om zijn vermogen om de beweging van water en de veranderende seizoenen over te brengen door middel van zijn penseelstreken en kleurenpalet.



Minder goede ontvangst dan andere impressionisten

Sisley's schilderijen werden niet zo goed ontvangen als die van zijn mede-impressionisten tijdens zijn leven. Sisley's werk is minder bekend en hij behaalde niet hetzelfde niveau van succes. Hij worstelde een groot deel van zijn carrière financieel.



Nu staat het werk van Sisley hoog aangeschreven

Desondanks bleef Sisley's schilderen tot aan zijn dood in 1899. Tegenwoordig staat Sisley's werk hoog aangeschreven en worden zijn schilderijen bewaard in grote musea over de hele wereld.


Stromingen

Alfred Sisley wordt tot het Impressionisme gerekend.

Extra informatie

Deze informatie over Alfred Sisley is nog niet compleet en zal de komende tijd nog worden aangevuld.


 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje